Kokosowa panna cotta z mango

Dziś mam dla Was deser panna cotta – pierwszy raz robiłam go sama. Wyszedł mi bardzo dobry więc dzielę się z Wami przepisem.

Co będzie potrzebne:

  • 200ml mleka
  • 15g odżywki białkowej (najlepiej kokosowej lub waniliowej)
  • 8g żelatyny
  • 10g erytrytolu
  • + Ok 50-100g mango do podania (może być mrożone)

Mleko wlewamy do garnuszka i dodajemy żelatynę. Podgrzewamy chwilę aby żelatyna się rozpuściła (nie doprowadzając do gotowania się mleka). Pod koniec dodajemy odżywkę, erytrytol i mieszamy. Zdejmujemy całość z ognia i chwilę miksujemy/blendujemy. Przelewamy do foremek (u mnie wyszły 2 małe jak na zdjęciu, można zrobić też jedną większą z podanych proporcji). Umieszczamy w lodówce na ok. 3 godziny. Podajemy ze zblendowanym mango.

Całość: 208kcal, B: 25, T: 3.3, W: 19.4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *