Gofrowe ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto bazyliowym

Dzisiaj mam dla Was przepis na mega szybką i smaczną przekąskę, do której zrobienia potrzebujecie jedynie ciasta francuskiego i pesto bazyliowe (najlepiej własnej roboty ale oczywiście może być takie ze słoiczka.

Składniki:

  • Pół opakowania ciasta francuskiego
  • 70g pesto bazyliowego

Przygotowanie:

Ciasto wyciągamy z lodówki i rozwijamy, przecinamy na pół (chyba że chcemy zrobić przekąski z całości). Smarujemy pesto i zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Powstałą roladę tniemy na równe paseczki, powinno powstać ok. 9 ślimaczków.

Delikatnie natłuszczamy i nagrzewamy gofrownicę. Pieczemy ślimaczki kilka minut.

1 gofer: 86 kcal, B: 1.2, T: 6.2, W: 5.7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *