Tagliatelle z kurkami i pomidorami

Lubicie kurki?

Składniki:
120g makaronu tagliatelle (można oczywiście użyć innego)
150g kurek
2 pomidory malinowe
2 ząbki czosnku
1/2 cebuli
3 łyżki oleju/oliwy
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
1 łyżka natki pietruszki
Sól, pieprz

Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Sparzyć pomidory we wrzątku i pozbawić skórki. Kurki umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przed praskę, cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju/oliwy, podsmażyć czosnek i cebulę. Dodać 1 łyżkę oleju oraz kurki. Podsmażyć 2-3 minuty, dodać pokrojone pomidory, koncentrat, natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Wymieszać i chwilkę razem podsmażyć. Na końcu dodać makaron (można dodać odrobinę wody jeśli sos jest za gęsty) i wymieszać.
Z podanych składników otrzymamy 2 porcje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *