Eton mess

Brytyjski deser w klimacie Halloweenowym. Jest niezwykle szybki, szczególnie jeśli użyjecie kupnych bez. Do jego przygotowania możecie wykorzystać dowolne owoce – u mnie jest to żurawina, z której zrobiłam sos. Dodałam też mini kości wykonane z masy cukrowej.

Składniki:
ok. 100g bez
śmietanka 30%

Sos żurawinowy:
125g świeżej żurawiny
3 łyżki cukru
Szklanka wody

Przygotowanie:
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Bezy kruszymy.
Sos: żurawinę gotujemy w wodzie, dodajemy cukier. Blendujemy. W razie potrzeby dodajemy wody/cukru.
W słoiczkach układamy naprzemiennie bezy, śmietankę oraz sos.

Jakie macie plany na Halloween? My obejrzymy jakiś horror (rzadko je oglądam bo potem się boję, jutro nie mam wyjścia). Zaopatrzę się też w cukierki, żeby poczęstować nimi stworki, które pewnie będą jutro pukać do naszych drzwi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *