Sałatka ze szpinaku z gruszką, mango i granatem

Ostatnio moja dieta opiera się głównie na ciepłych, rozgrywających daniach. Tak dawno nie jadłam żadnej sałatki, że jak już zrobiłam to taką „na bogato”. A że wyszła genialnie to muszę się z Wami podzielić przepisem.

Co będzie potrzebne (2 porcje):

  • 200g szpinaku baby
  • 1 gruszka
  • 1 mango
  • Pestki z 1/2 granata
  • 100g sera feta
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Na talerz wykładamy umyty szpinak, pokrojoną w plastry gruszkę. Kroimy w kostkę mango i ser feta i również dodajemy. Posypujemy pestkami granata oraz polewamy octem balsamicznym. Można wszystko wymieszać ale taka nie wymieszana też smakuje super.

1 porcja: 302kcal, B: 12.5, T: 14.1, W: 32.8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *